HOME DESPRE NOI PRODUSE COMANDA CONTACT

Super Pesca

www.viermi.ro

Lista produse

SUPER PESCA produce si comercialieaza en-gros:

  1. Viermi mari albi (Maggy)
  2. Viermi mari rosii (Maggy)
  3. Viermi mari galbeni (Maggy)
  4. Viermi mici albi (Pinky)
  5. Viermi mici rosii (Pinky)
  6. Rame mari
  7. Rame medii
  8. Libelule (Chironomus Plumosus)




Pastrare momeli

Apreciem ca receptia si modul de pastrare a momelilor sunt lucruri foarte importante, motiv pentru care am considerat necesar sa va impartasim din experienta noastra. Nu avem pretentia ca stim totul si daca aveti opinii diferite, poate chiar contrare, va rugam fara ezitare sa ne comunicati si va asteptam cu cel mai mare interes pentru a le comenta.

Pastrare viermusi

Desfaceti pachetul si sacul de plastic, scoateti pungile cu felurile de viermi comandate si verificati cantitatea livrata. Va rugam sa ne atentionati fara intarziere asupra eventualelor diferente sau probleme de aspect si calitate.

Pe timpul transportului viermii sufera o stare temporara de sufocare si in acelasi timp elimina o parte din continutul cavitatii stomacale.

Pentru a compensa aceste fenomene puneti viermii in vase largi la o temperatura pozitiva pana cand incep sa miste. Nu-i expuneti la socuri de temperatura (soare puternic, radiatoare, etc).

Adaugati aproximativ 5% rumegus, de preferinta de brad si cu o granulatie asemanatoare malaiului. Rumegusul preia surplusul de umiditate si ii face sa se dezlipeasca unii de ceilalti pentru a primii astfel aer. In acelasi timp ii impiedica sa se catere pe peretii vaselor in care sunt tinuti.

Pe rand vor incepe sa miste. Atentie - nu va lasati pacaliti de imaginea viermilor care misca, chiar daca ei sunt in majoritate, pentru ca ei, la rindul lor, ii misca si pe cei care inca nu si-au revenit, adica minoritatea.

Puneti viermii pe rand, pe o sita cu ochiuri de 2-3 mm latura, astfel incat sa poate trece fara eforturi deosebite prin sita dar nici in caderea lor sa-i angreneze pe cei ce inca nu si-au revenit. Numai cei care trec prin sita sunt apti de a intra la frig. Ceilalti trebuie lasati afara pana isi vor reveni si vor putea trece prin sita. Daca bagati la frig viermi care nu si-au revenit, abia acum dumneavoastra ii veti omori, ei innegrindu-se in timp.

Atentie: orice problema legata de aspectul si comportarea viermilor trebuie discutata imediat si nu in zilele urmatoare

Inainte de a-i baga la frig indepartati rumegusul prin sitare.

Pastratii in cutii de plastic, cu o capacitate de 1,5 - 2 kg viermi, de preferinta plate (inaltime de aproximativ 10 cm), in care viermii sa ocupe maxim trei sferturi din volum.

Aceste cutii trebuie sa aiba capace cu gaurele pentru a permite accesul aerului, si pentru a ii ajuta sa-si formeze in cutie un microclimat de umezeala care le face bine. Nu lasati cutiile fara capace deoarece viermii se vor deshidrata, frigul fiind un fenomen hidroscopic.

Odata la 4-5 zile scoateti toti viermii ramasi in cutii, amestecatii si punetii la loc. Aceasta le va schimba pozitia in cutii, ceea ce este de dorit. Nu e nevoie sa-i lasati sa inceapa din nou sa miste.

Atentie! Daca veti folosi recipiente tip galeata, viermii de deasupra, de dedesubt si de jur imprejur vor fi in regula, dar cei din mijloc nu vor fi raciti suficient, ceeace va duce la imbatrinirea lor prematura si transformarea in pupe maro.

Temperatura de pastrare trebuie sa fie intre -2 si +2 grade Celsius. Insistam asupra necesitatii monitorizarii temperaturii de pastrare cu ajutorul unui termometru. Preferabil este ca aceasta temperatura sa fie pastrata constant, permanent si in toate partile frigiderului. Daca temperatura scade sub -2 grade Celsius, viermii vor ingheta si la decongelare se vor innegri. Daca in cutia cea mai apropiata de vaporizator viermii ingheata, folositi un carton pentru a-i proteja. Daca temperatura creste peste +2 grade Celsius, viermii se vor misca excesiv, ceeace va duce la imbatranirea lor prematura.

Depunerea ghetii pe vaporizatorul frigiderului face ca acesta sa-si piarda puterea de refrigerare si duce la cresterea nedorita, necomandata si deci surprinzatoare a temperaturii de pastrare precum si la consum inutil de curent. De aceea va rugam sa decongelati periodic frigiderul sau sa folositi frigidere dotate cu sisteme de autodecongelare.

Faceti la randul dumneavoastra recomandari clientilor referitor la pastrarea viermilor.

Cu speranta ca veti folosi aceste recomandari pentru a pastra si vinde viermii produsi de noi, va asiguram ca vom face toate eforturile de a va livra prompt, marfa de cea mai buna calitate si la preturi competitive.

[sus]

Pastrare libelule

De la bun inceput sa spunem ca sunt foarte sensibile. Au nevoie permanent de umiditate, motiv pentru care sunt livrate in foi de ziar umezite potrivit (nu ude) si in punga de plastic pentru a nu se deshidrata.

Se vor pastra astfel la o temperatura de 7-10 grade celsius pe ciment rece, la pivnita sau intr-un spatiu frigorific reglat la aceasta temperatura.

Dupa aproximativ 2 zile ve-ti observa ca prima foaie de ziar din interior s-a murdarit de noroi. Este namolul de pe fundul lacului, cu care ele s-au hranit. Aceasta foaie sau toate trei trebuiesc inlocuite cu altele curate si umezite.

Dupa alte 2 zile ve-ti observa ca unele dintre ele au murit si trebuie separate de cele vii. Pentru asta pregatiti o sita cu plasa de plastic sau metalica cu ochuri cu latura de 2-3 mm, facuta de asemenea dimensiune astfel incat sa intre intr-un lighean care va fi umplut cu apa de chiuveta. Sita se va pune astfel incat plasa ei sa nu atinga fundul ligheanului si nici sa un fie la suprafata apei ci, cum se mai spune "intre ape". In aceasta pozitie se vor pune in sita toate libelulele. Cele vii vor inota si vor tece prin sita in lighean iar cele moarte vor ramane pe sita. Scoatem afara sita cu libelulele moarte iar apa din lighean cu libelulele vii o turnam intr-un dres de dama. Lasam sa se scurga apa si le punem iar pe trei foi de ziar umezite si nu uitati de punga de plastic.

In cazul in care v-au inghetat libelulele (pe drum sau in timpul pastrarii), lasati-le cam 2 ore la o temperatura de 5-6 grade celsius pentru ca isi vor reveni.

Cine vrea poate incerca portionarea libelulelor de la inceput si pastarea lor la aceiasi temperatura in cutii de plastic pe fundul carora poate pune muschi de camp umezit corespunzator.

Tot ce v-am scris mai sus sunt doar pareri personale. Daca ceva nu e bine va rugam insistent sa ne contactati si corectati.

[sus]

Pastrare rame

Nu necesita conditii speciale de pastrare.

Va recomandam totusi sa le tineti in loc racoros si evident la umbra.

Atentie ! Feriti-le de mirosuri puternice (amoniac de la viermi, arome de nade, etc.) deoarece le omoara.

[sus]

 
 
© 2008 Super Pesca | web design by Wizart Studios